Kosthold for en sunn hverdag

Å ha et sunt kosthold i dagens samfunn, med alle de fristelsene som lurer rundt hvert hjørne, er ikke lett. Det er nok også årsaken til at nordmenn og andre mennesker, både i den vestlige verden og etter hvert også i de fleste andre land, blir stadig tyngre.

En stadig større andel av oss blir overvektige fordi vi ikke greier å stå i mot tilbudene om billig, velsmakende, men akk så usunn mat. Så hva kan det enkelte mennesket egentlig gjøre, når genetikken fremmer fettlagring og reklamen forbinder usunn mat og drikke med alt som er kult og gøy?

Løsninger for en sunnere livsstil

Losninger for en sunnere livsstil - Kosthold for en sunn hverdag

I dag kan vi ikke skylde på lite kunnskap om kosthold, helse og velvære. De fleste av oss har for lengst lært at det er viktig å spise grønnsaker, magert protein, og sunt fett. Likevel viser det seg at de fleste ikke greier det, eller ikke greier å gjøre det over tid.

Resultatet blir derfor at de aller fleste av oss legger på oss etter hvert som vi blir eldre, og i dag ser vi også stadig flere barn og unge som sliter med overvekt, diabetes og andre livsstilssykdommer.

Nøkkelen til å komme inn på veien mot bedre helse og en sunnere livsstil er ikke en rask diett. Det gjelder heller å etablere faste rutiner som man greier å vedlikeholde over tid, ved at man rett og slett blir vant til å gjøre ting på en bestemt måte. Da kan man styre unna fristelsene uten at det koster for mye, selv om man har en tung dag.

I starten kan dette gjerne bety å legge om til et enklere kosthold. Finn en middag du liker og vet at er sunn, som for eksempel kylling med ris og brokkoli. Bare ved å spise denne middagen i noen uker kan du raskt komme til et bedre sted i livet.

Scroll to top