Om oss

Om oss - Om oss

Hei, og hjertelig velkommen til vårt nettsted! Her på disse sidene vil du finne alt av informasjon om offentlige tjenester og velferdsstaten, men også om hvordan hverdagslige rutiner kan hjelpe ditt privatliv.

Målet med sidene er at leserne både skal kunne vite hvilke offentlige tjenester og ytelser de har krav på, og samtidig sette søkelyset på kostnadene ved å tilby alt dette med hjelp av våre skattepenger. Samtidig er vi opptatt av hvordan det enkelte individ kan leve best mulig ved å introdusere nye vaner og rutiner i sitt liv.

Rutiner for livet

De siste årene har mange populærvitenskapelige påstander nærmest blitt til floskler, som at det tar to uker å tilegne seg en ny vane eller 10 000 timer å bli virkelig god i noe. Realiteten er jo at vi varierer veldig mye når det gjelder forutsetningen for å bli virkelig gode, men også når det gjelder evnen til å lære seg nye og gode vaner.

Alder, kjønn, personlighet og gener spiller en stor rolle. Det alle likevel har til felles, uansett forutsetninger, er at vi kan leve mer disiplinerte liv som gjør oss til mer produktive og glade mennesker. Det er denne typen menneskelig vekst vi søker å fremme på disse sidene.

Offentlige tjenester

Offentlige tjenester - Om oss

Et liv som er preget av planmessighet og disiplin vil som regel også gi gode utfall både i arbeidslivet og for helsen. Likevel er det ikke til å unnslå at vi alle kan møte veggen, enten det er gjennom utbrenthet eller plutselig sykdom.

Da er det viktig å vite hvilke offentlige ytelser man har krav på, slik at man slipper å ende opp i en lang rekke problemer på en gang. Ved å trekke veksler på det offentlige kan vi ofte opprettholde mye av den livsstilen vi har blitt vant til, selv når det går litt tyngre.