Hvordan stå opp om morgenen

Mange gruer seg til å stå opp om morgenen, og opplever dagens første nederlag når vekkerklokka begynner å kime. Det er vitenskapelig bevist at noen av oss er A-mennesker, mens andre er mindre heldige B-mennesker som sliter med komplekse oppgaver som å knyte skoene før klokka har blitt åtte.

Spørsmålet for oss som er opptatt av å endre våre hverdagsrutinger og leve et mer bevisst og målrettet liv blir derfor hvordan vi kan transformere morgenritualet til noe mer enn å stavre betuttet inn i dusjen med en kopp kaffe.

Fysisk og mental trening som del av morgenrutinen

Fysisk og mental trening som del av morgenrutinen - Hvordan stå opp om morgenen

Noe av det beste du kan gjøre når du våkner, er å starte dagen med en stor mengde vann. Og når vi sier stor, så mener vi mye større enn det du i utgangspunktet har lyst til å drikke så tidlig.

Det du vil, er kanskje heller å pøse på med kaffe, som virker vanndrivende. Dermed blir du enda mer dehydrert enn det du allerede var da du våknet, som vil gi deg en følelse av tomhet og kanskje en liten hodepine gjennom mesteparten av formiddagen.

Ikke bra! Start i stedet med minst en halv liter vann. Venn deg gjerne til å bare ta det på styrten og bli ferdig med det, fordi det er til ditt eget beste. Vannet skal ikke være for kaldt, fordi du også er ute etter å få opp kroppstemperaturen.

Etter at du har drukket forfriskende vann, kan det være tid for litt mental trim. Begynn med å telle ned fra 100, dette får hjernen i sving og nevronene til å fyre. Så lager du deg en mental liste over alle dagens gjøremål, og pugger dem utenat før du skriver dem ned. Visualiser gjerne oppgavene mens du lister dem opp.

Glem heller ikke den fysiske treningen. Et godt råd er å starte med å ta så mange armhevinger du klarer før frokost. Følg med på antallet over tid, og se at du blir sprekere. Med denne rutinen vil du føle deg mye piggere og klar til å møte dagen på en helt annen måte enn før.

Scroll to top